Wanha Osula on maakunnan paras!

Yrittäjät Sanna ja Kira Saloviin palkittiin viime viikolla Pieksämäellä pidetyssä Etelä-Savon kunnallisjohdon seminaarissa.

Arvostettu tunnustus luovutettiin viime viikolla hyvässä seurassa.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Wanhan Osulan yrittäjäkaksikko Kira ja Sanna Saloviin saivat salin täydeltä aplodeja viime keskiviikkona Pieksämäellä Etelä-Savon kunnallisjohdon seminaarissa.
Siellä paljastettiin vuoden 2022 Maakunnan parhaat -tunnustuksen saaneet. Ehdotuksia tunnustuksen saajiksi maakuntaliitto oli pyytänyt syys–lokakuussa nettikyselyllä, ja niitä kertyikin useita kymmeniä.

Osulasta tällä hetkellä päävastuun kantava Kira Saloviin on palkinnosta riemuissaan.
– Olen kiitollinen, että näin paljon saadaan tunnustusta tästä työstä. Välillä täällä kiireen keskellä ei osaa aina arvostaa kaikkea. Tällä pärjää pitkälle, Saloviin iloitsee.
Perusteluissa korostettiin, että Wanhasta Osulasta on tullut kyläläisten olohuone ja tärkeä osa alueen elinvoimaa. Kira Saloviin pohtii, että niinhän se on.
– On varmasti monille tosi tärkeää, että Haukivuorella on tällaisia palveluita. Jos Wanha Osulaa ei olisi, niin mitä täällä olisi?
Yleisöäänestyksessä Wanha Osula sai koko maakunnasta eniten ehdotuksia. Saloviin sanoo, että koko paikka perustuu haukivuorelaisiin ihmisiin.
– Palkinto on varmasti meitä äänestäneiden ansiota, ja ei me kyllä oltaisi tässä ilman meidän asiakkaita.

Sekatavarakaupan pyörittäminen pienellä paikkakunnalla ei ole helppoa. Vaikeusastetta on lisännyt vielä se, että taloudessa on ollut joku poikkeustila koko Saloviinien yrittäjäuran.
– On ollut koronaa ja sotaa, koko ajan haastavaa. Kun olin viime talvena ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä, mietin, että tällaistako tämä on.
Vaikeisiin aikoihin on pyritty vastaamaan tekemällä toiminnasta monimuotoista. Rautakauppatavaran lisäksi Osulassa on kahvila, lähiruokaa ja paikallisia tuotteita. Iltaisin kahvilassa voi järjestää tilaisuuksia, ja tiloja on vuokrattu myös kauneuspisteelle.