Vesistöjen ja ympäristön nykytila kiinnostiv

Pelastetaan Savon Veet ry järjesti yhdessä yhteistyökumppanien kanssa Vesistöpäivän, jossa eri tahoilta kutsutut luennoitsijat kertoivat vesistöjen nykytilasta sekä tulevaisuuden uhkista ja näkymistä.

Hauki-Hallilla järjestetty tilaisuus houkutteli paikalle satakunta vierasta, mukana oli sekä vakituisia että vapaa-ajan asukkaita, sekä kalastajia ja muita asiasta kiinnostuneita. Tilaisuus oli Pelastetaan Savon Veet ry:n puheenjohtaja Rauni Berndtin mielestä onnistunut. Yhdistyksen tavoitteena on herättää keskustelua vesistöjen, ennen kaikkea oman lähivesistön tilasta ja siitä, mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Heidän tarkoitus on myös kiinnittää huomiota vesienhoitoyhdistykseen ja saada sitä kautta lisää aktiivisia ihmisiä toimintaan mukaan.
– On tärkeää, ettei vaivuta apatiaan, ettei millekään voi mitään. Oli myös hyvä havaita, että on mahdollista saada korkeatasoisia luennoitsijoita ja tutkijoita kertomaan tutkimustuloksista. Ja nähdä, että heille on tärkeää tavallisten ihmisten ympäristön tilan seuraaminen, ovat siitä kiinnostuneita ja aktiivisia, ja haluavat uusinta tietoa, kertoo puheenjohtaja Berndt.

 

Saku Niilo-Rämä