Sukutilalla majoitetaan heitteille jätettyjä eläimiä

Maija-Liisa ja Kalle Sätilä nauttivat uudesta elämäntavastaan. – Olemme opiskelleet jokaisesta eläimestä ja niiden ylläpidosta, mutta äkkiä sitä oppii tutkimalla ja kysymällä, pariskunta hymyilee.

Etelä-Savossa eläinsuojista on pulaa.

Kymmenisen kilometriä Haukivuoren keskustasta Pieksämäen suuntaan sijaitsee Eteläkankaan eläinsuoja, joka on ollut toiminnassa kolmisen kuukautta. Maija-Liisa ja Kalle Sätilä muuttivat Pieksämäeltä Maija-Liisan mummolaan, Eteläkankaantielle, pari vuotta sitten. Pihapiirissä on asuintalon lisäksi muun muassa vanha navetta, jossa uuden elämän saaneet eläimet majailevat.
– Majoitamme koti- ja maatalouseläimiä, jotka viranomaiset ovat ottaneet pois entisiltä omistajilta riittämättömän ylläpidon vuoksi tai niistä luovutaan muista syistä. Viimeisimmäksi meille on tullut kolme hanhea, jotka ilman uutta kotia olisivat joutuneet pataan, Maija-Liisa kertoo.
Aina eläimet eivät tule kurjista oloista, vaan ne saattavat muista syistä tarvita uuden kodin. Esimerkiksi ankkojen kohdalla niiden edellisessä kodissa oli jo niin paljon ankkaukkoja, etteivät nämä enää mahtuneet saman katon alle.

EMMI MUSTONEN