Säästöpankkitalon yhtiö on ajautumassa konkurssiin

Entinen Säästöpankin talo on keskeisellä paikalla Asemankylällä. Sen ulkoasu on rapistunut, ja taloyhtiön tilanne on heikko.

Keskeisellä paikalla Haukivuoren keskustassa oleva rakennus on rapistunut, ja osa omistajista haluaa luopua siitä.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Haukivuoren toria vastapäätä sijaitsevaa entisen Säästöpankin taloa ylläpitävä asunto-osakeyhtiö on ajautumassa konkurssiin.
Taloyhtiöllä ei ole tällä hetkellä valittua hallitusta, ja sen rahatilanne on heikentynyt.
Kiinteistö Oy Rinteenpalstan yhtiökokous pidettiin maaliskuussa. Normaalisti yhtiökokouksessa valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat, mutta kevään kokouksessa esitettiin, ettei hallitusta valita.
Lain mukaan osakeyhtiöllä tulee aina olla hallitus, ja isännöitsijä huomautti tästä kokouksessa. Äänin 179–148 päätettiin kuitenkin jättää hallitus valitsematta.
Samassa kokouksessa vahvistettiin talousarvio, jossa yhtiövastikkeeksi määrättiin nolla euroa. Tämä tarkoittaa, ettei osakkailta peritä enää kiinteistön hoitamiseen käytettävää maksua, jolloin taloyhtiön varat loppuvat.

Taloyhtiön osakkaat ovat kahdella eri linjalla. Osa haluaa päästää yhtiön konkurssin, osa haluaisi jatkaa kiinteistön kehittämistä, jotta omaisuus ei muuttuisi arvottomaksi.
Kevään yhtiökokouksen jälkeen osakkeenomistajille muistutettiin isännöitsijän ja asianajajan kirjeellä, että jos yhtiöllä ei ole hallitusta, se on haettava joko selvitystilaan tai konkurssiin.
Isännöitsijän esityksen mukaisesti taloyhtiö piti ylimääräisen kokouksen heinäkuussa. Sen ainoana asiakohtana oli taloyhtiön hakeminen konkurssiin.
Kokouksessa oli jälleen erimielisyyttä asiasta, eikä konkurssihakemuksesta tehty päätöstä.