Rustiikka yhdistää paikallisia makuja

Se on siinä! Sanna Saloviin ja Jarmo Kaivo-oja nauttivat lasillisen juhlajuomaa ja leivonnaisia Rustiikan kunniaksi. – Maalaispuodin ja kahvilan kombo perustuu avoimeen verkostoitumiseen paikallisten elintarviketoimijoiden kanssa, ystävykset tähdentävät.

Koronakevät on synnyttänyt uusia ideoita. Wanhassa Osulassa tämä ilmenee juhannusviikolla maalaispuodin avajaisina.

Haukivuoren hermokeskukseksi muodostuneen Wanhan Osulan uusien yrittäjien alkutaival on ollut monivivahteinen. Vuodenvaihteessa tehdyn yrityskaupan myötä liiketoiminta siirtyi Sanna Saloviinin ja Jukka Niilo-Rämän nimiin perustetun yrityksen, Haukivuoren Rautakauppa Oy:n, hartioille. Kimmo ja Sirpa Nykänen pääsivät puolestaan nauttimaan eläkepäivistään alkutalven mentorointijakson jälkeen.

Toimivan peruskonseptin päälle on aina helpompaa jatkojalostaa uusia ideoita käytäntöön asti kuin lähteä täysin tyhjästä liikkeelle. Talvikuukausien aikana myymälän toiminnot on järjestelty osin uusiksi ja alakertaan on avattu entistä laajempi rautaosasto, aivan kuin itsenäisen Haukivuoren Osuuskaupan aikaan takavuosina.
– Lisäsimme valikoimiin paljon kysytyt rakennuslevyt ja laastit. Myös kiinnitystarvikkeita on saatavilla entistä kattavampi valikoima, Sanna Saloviin kertoo.
Pitkiä päiviä kauppiastyön ääressä viihtyvä Saloviin paljastaa uusimman aluevaltauksen, joka lanseerataan yleisölle juhannusviikolla. Kyseessä on entisen Kulmakuppilan sijaan kokoaan uusi idea nimeä myöten: Kahvila ja Maalaispuoti Rustiikka. Sen konseptia on hiottu koronakevään aikana yhdessä vapaa-ajan asukas Jarmo Kaivo-ojan kanssa.

Lue koko juttu Haukivuoren Seutu -näköislehdestä: haukivuorenseutu.fi/mallilehti/