Pikku-Pojat hurmaavat Saksalanharjulla

Unelma 4v. 11kk (Irma Sipinen), Väke 4v. (Rauno Tikkanen), Kake 5v. (Olli Lahti) ja Make 6v. (Jarmo Häkkinen) hiekkalaatikolla keskustelemassa seksistä Teatteri Henkireiän näytelmässä Pikku-Pojat.

Teatteri Henkireikä kunnioittaa tämän kesän näytelmällään Pertti ”Spede” Pasasen elämäntyötä. Pasasen Pikku-Pojat on hersyvä, viihdyttävä komedia, jonka on ohjannut Sanna Saloviin ja näyttämölle dramatisoinut Sami Sivonen.

Näytelmä saa yleisön välillä hytkymään ja välillä purskahtamaan nauruun. Television Spede Showsta tutut sketsit kuljettavat tarinaa eteenpäin jouhevasti. Sanna Saloviinin ohjauksesta ei missään vaiheessa tule tunnetta siitä, että esitys olisi rakennettu pelkkien irrallisten sketsipätkien varaan.

Henkireikäläisten roolitus osuu nappiin. Make (Jarmo Häkkinen), Kake (Olli Lahti) ja Väke (Rauno Tikkanen) ovat riemastuttavia pikkupoikia, jotka lapsenlogiikallaan ja toimillaan saavat äitinsä (Tuula Huotari) ja naapurimökkien asukkaat hermoromahduksen ja ilmiriidan partaalle.

Poikien suurinta huvia onkin kisailla siitä, kuka heistä on saanut eniten juttuja rosikseen naapurin setien upseeri Jäpälän (Jaana Snell) ja keksijä Yskäsen (Tapani Vauhkonen) kustannuksella.

Ehkä äidillä on vielä jonkinlainen kuvitelma siitä että isä (Jouko Ritsilä) on auktoriteetti, mutta pojilla sitä ei enää ole. Isä asettuu enemmänkin idolin rooliin piilotettuine kaljapulloineen ja sihteerikköineen.

Kaikki näyttelijät suoriutuvat rooleistaan vakuuttavasti. Ryhmän nuorimmat teatterintekijät, Jenna von Müller ja Tilda Kimari niin kertojina, räjäytystyömaan duunareina kuin sihteerin ja lapsen rooleissan jäävät erityisesti mieleen.

Parituntinen näytelmä hujahtaa ohi vauhdilla ja katsojat poistuvat esityksestä suupielet ylöspäin.

Tiina Bolz