Pankkitalojen toimijoille uudet osoitteet

Marika Väänänen viikkasi muutettavia tekstiilejä Mikkelin Setlementti ry:n Haukivuoren kohtaamispaikassa.

Parturi ja Setlementti löysivät uudet tilat, muut vielä etsivät.

VIRPI KONTINEN

Haukivuorella ajauduttiin syksyllä yllätyksiin, kun sekä vanhan Osuuspankin että Säästöpankin tiloissa päädyttiin vuokrasopimuksien purkamisiin. Mitä suunnitelmia muuttavilla toimijoilla tällä hetkellä on?
Parturi-kampaamo Letin Jaana Oittinen on jo muuttanut yrityksensä vanhalle taksikopille.
– Kokeilin kepillä jäätä eli otin yhteyttä kopin omistajaan vuokrankorotuksista kuultuani. Hän pohti päätöstään vain pari päivää.
Timpurilta meni remontointiin pari viikkoa, ja Oittisen liiketoiminta katkesi vain viikoksi. Pitkän harkinnan ja unettomuuden vaatinut muuttopäätös oli helpotus. Uudet tilat vaativat enää lisäsomistusta.

Toiminnanjohtaja Marju Kiiski Mikkelin Setlementistä kertoo, että Haukivuoren kohtauspaikka vaihtuu väliaikaisesti Keskustie 61 A 5:een, jonne pääsee 17. lokakuuta alkaen. Tila on esteetön.
– Tila on tarpeisiimme pieni. Se on kuitenkin paras niistä monista vaihtoehdoista, joihin olemme tutustuneet.
Sekä Kiiskiä että Setlementin paikallisaktiivia Marika Väänästä harmittaa edelleen vanhoista, kävijöiden välipysäkiksi sopineista toimitiloista luopuminen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan lähetyskasvatussihteerin Marja Holmin mukaan kukaan ei tiedä kirpputori Apajan tulevaa kohtaloa. Vinkkejä soveltuvista tiloista otetaan avoimin mielin vastaan. Yhtälö ei ole helposti ratkaistavissa, koska kirpputorin lisäksi tarvittaisiin tilaa myös muulle toiminnalle.
– Entiset tilat olivat hyvät, koska niissä kirpputorilla oli oma erillinen huoneensa, miettii Holm.

Vaihtoehtoja pyörittelee myös kukka- ja hautausyrittäjä Marjukka Lappi naapurien hävitessä ympäriltä.
– Olen nyt tilaton. Entisissä tiloissani jatkan niin kauan, kuin tarkenen ja vettä tulee.
Lappi on tutustunut moniin kyläkeskuksen vapaisiin tai vapautuviin tiloihin. Osuuspankin houkuttelevissa tiloissa esteeksi nousi Mikkelin keskustan liiketilojen vuokria vastaava korkea vuokrataso, Wanhalla Osulalla hankala kulkuyhteys.
Lapilla on ollut Haukivuorella hautaus- ja pitopalveluita sekä juhlien kukituksia yleensä kahtena aamuna viikossa.
– Vahvoja haluja jatkaa täällä on. Tilanteeni on todella harmittava. Ilman muutaman vuoden takaista Pieksämäelle laajentamista olisin lirissä.
Kotikonttorin periaatteella taas tällä hetkellä toimii Pirren puodin Pirre Paukku, jonka toiveet ovat yhdessä, vielä varmistumattomassa liiketilassa. Sitkeä yrittäjä valmistelee täysillä joulun lahjoja ja koristeita.
– Eteenpäin on mentävä. Olen tavoitettavissa ja ompelutöihin käytettävissä entiseen tapaan. Jos toimitilasuunnitelmani kariutuvat, järjestän pop up – ja messumyyntiä.