Paikkakunnan nuorimmat metsästäjät

Perheen metsästyskoira Riina on Arttu Viljakaisen mukaan hyvä hirvijahdissa. – Oma koira on haaveissa ja ehkä parin vuoden päästä saan oman metsästyskaverin, Arttu kertoo.

Saalis ei ole näillekkään metsästäjille aina tärkein asia.

Haukivuori-Virtasalmi Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Raimo Pulliaisen mukaan Haukivuoren Riistamiehet ry on käyttänyt kaikki lupansa jo nyt. Seuraan kuuluvat veljekset Lauri (15 v.) ja Arttu (12 v.) Viljakainen ovat olleet mukana jahdissa edeltävinä kahtena viikonloppuna. Tuloksiakin on tullut. Arttu oli pari viikkoa sitten mukana kaatamassa vasaa. Hän kertoo olleensa pappansa kanssa passissa ja nähneensä naarashirven.
– En voinut ensimmäisestä paikasta ampua, koska näin taustalla talon. Siirryin aukean laitaan, mutta hirvi ehti mennä ohi. Sitten näin vasan sen perässä ja siihen sain osuman, Arttu kertoo.

Kolmasosa hirviluvista on käytetty

Hirvenmetsästys alkoi lokakuun 13. päivä. Haukivuorella luvista on tällä hetkellä käytetty noin
kolmannes. Kaiken kaikkiaan lupia on jaettu metsästysseurojen kesken 75 kappaletta. Haukivuori-Virtasalmi Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Raimo Pulliainen kertoo, että kaatoprosentti on ajankohtaan nähden tavanomainen.
– Hirvijahti on lähtenyt hyvin käyntiin. Pankissa on näiden jaettujen lupien lisäksi muutama lupa, jotka jaetaan myöhemmin syksyllä niille alueille, joissa se katsotaan tarpeellisimmaksi, Pulliainen kertoo.