Osuuspankin keskittyminen ei pysähtynyt

Asiakas nosti pankkiautomaatista rahaa 31.3.2022 kello 16, joka oli pankkikonttorin virallinen viimeinen sulkemisaika. Toimintaa oli ajettu alas jo sitä ennen, ja valomainokset oli poistettu edellispäivänä.

Haukivuoren konttorin toiminta päättyi 31.3.2022.

Etelä-Savoon syntyi vuonna 2018 iso Suur-Savon Osuuspankki, kun aiemmin itsenäisinä toimineet paikalliset osuuspankit päättivät yhdistymisestä.
Ratkaisu tehtiin maaliskuussa 2017, ja silloin Haukivuoren Seutu haastatteli Haukivuoren Osuuspankin pankinjohtaja Seppo Laurilaa. Hän lupasi, että siitä ei tarvitse olla huolissaan, että pankkikonttori häviäisi katukuvasta.
– Emme olisi tehneet järjestelysopimusta, jos siinä olisi puhuttu konttorin lakkauttamisesta. Liittyminen isompaan alueelliseen pankkiin vahvistaa tulevaisuudessa meidän palvelukykyä ja helpottaa henkilökunnan sijaistamista, Laurila sanoi 16.3.2017 ilmestyneessä lehdessä.
Toisin kuitenkin kävi, ja kaikki maakuntapankkiin yhdistyneiden maalaispankkien konttorit lopetettiin maaliskuussa 2022.
Viikko sen jälkeen, viime perjantaina Osuuspankilla oli taas kerrottavaa. Etelä-Savokin on liian pieni toimialue, ja ensi vuonna yhdistyy mukaan myös Pohjois-Savon Osuuspankki. Sen jälkeen nimistä lähtee ”Suur” sekä ”Pohjois”, ja koossa on Savon Osuuspankki.
Voi olla, että joskus lähtee vielä Savokin, sillä tulevaisuudessa mukaan saattaa tulla myös Pohjois-Karjalan Osuuspankki. Siinä vaiheessa toimialueena olisi jo liki koko Itä-Suomi.

Petri P.  Pentikäinen