Osallistavan budjetoinnin kohteet toteutuvat ensi keväänä

Keskustielle tulee levähdyspenkkejä.

Aluejohtokuntien tulevaisuus on yhä auki.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Mikkelin osallistavan budjetoinnin hankkeet toteutuvat vasta ensi vuoden puolella. Viime viikolla kokoontunut Haukivuoren aluejohtokunta tiedusteli asiaa kaupungilta, kun hankkeet eivät vaikuttaneet etenevän.
Mikkeli kysyi asukkailta mielipiteitä kaupungin alueille toteutettavista parannustoimista, ja Haukivuorella kohteiksi äänestettiin parkour-välineet, levähdyspenkkejä ja pyöränkorjauspiste.
Kaupungin vastauksen mukaan materiaalihankinnat tehdään tämän vuoden budjetista ja asennukset ensi vuoden. Tarkoitus on toteuttaa hankkeet ensi keväänä kaupungin omana työnä.

Aluejohtokunta antoi myös lausuntoja kaupungin lautakunnille. Huolenaiheena on jo pitempään ollut aluejohtokuntien tulevaisuus. Kevättalvella tehdyssä Patu-säästöohjelmassa päätettiin pienentää oleellisesti aluejohtokuntien budjettia, ja esillä on ollut siirtyminen yhden yhteisen aluejohtokunnan malliin.
– En usko, että yksi aluejohtokunta edistäisi asioita. Alueiden edustajat olisivat siinä aika yksin, puheenjohtaja Eveliina Naumanen sanoo.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen (kesk.) katsoo, että nykymuotoisten aluejohtokuntien tie ei ole välttämättä vielä kuljettu loppuun.

Naumanen sanoo, että paikallisten asukkaiden käyttäminen asioiden edistämisessä on itse asiassa ollut edullista kaupungille.
– Jos kaupungin oma vastuu kasvaa, silloin kaupungilta itseltään täytyy löytyä paukut asioiden edistämiseen. Jos kaupungin organisaatio tekee sen, se on palkkatyötä, ja se maksaa. Tai sitten työtä ei tehdä, jolloin alueilla ei tapahdu mitään.