Onko Haukivuorella koiratapaamisia?

Onni oli toukokuun lopulla rantakävelyllä Haukivuorella.

Haukivuorelaiset heiluhännät pitäisivät kaverien kohtaamisista.

VIRPI KONTINEN

Mennyt talvi on Haukivuorella ollut koiratapaamisten suhteen hiljainen. Nyt kuitenkin on havaittavissa toiminnan virkistymistä, kun pienellä porukalla on käyty ryhmätreffeillä. Niihin on keräännytty ilman erillistä, virallista koolle kutsumista, mutta välillä esimerkiksi Whatsappilla viestien.
– Vapaamuotoisilla treffeillä ei ole viime aikoina ollut mukana kouluttajaa. Tapaamisissa on menty osallistujien toiveet huomioiden. Joku on halunnut vaikka treenata näyttelyä varten, paikallinen koiraharrastaja Sini Roponen valaisee.

Mitä koirat ja omistajat isommista, kaikille avoimista koiratapaamisista Roposen mukaan hyötyisivät? Ensinnäkin se olisi hieno tilaisuus tutustua toisiin, erilaisiin ihmisiin ja lemmikkeihin. Koiraharrastuksissa ja niihin liittyvissä kohtaamisissa tärkeä rooli on sosiaalisten taitojen harjaannuttamisella.
– Kokoontumiset ja yhdessä oleminen vahvistaisivat yhteisöllisyyttä. Jos haluaisi, voisi esimerkiksi jutella muiden koiranomistajien kanssa vain koirajutuista.
Kokemusten vaihtamisella on iso rooli myös, sillä yksittäinen harrastaja voi löytää joukosta samanhenkisiä tukihenkilöitäkin. Voi saada esimerkkejä siitä, mitä oman koiransa kanssa voisi harrastaa.
Turhaa ei ole sekään, että tapaamiset motivoivat turrejen taluttajia liikkumaan enemmän.