Omistaja haluaa yhä siivota vanhan kaupan tontin

Haukivuorelle pohjoisesta saapuvia tervehtii toistaiseksi kasa rakennusjätettä.

Keskeisellä paikalla olevan tontin omistaja vaihtui.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Asemankylällä tien 72 risteyksessä olevan vanhan kaupparakennuksen tontin omistaa nyt rakennusalalla toimiva Tim Aho. Kaupat on tehty kesällä, ja ne odottavat lainhuutoa, jolle on aikaa joulukuuhun asti.
Myyjänä on ravintoloita Haukivuorella pitänyt Emre Harmankaya, joka muutti loppukesästä Turkkiin. Aho on touhunnut tontilla jo ennestään, sillä hän lupasi siirtää kaupparakennuksen purusta saatavat hirret jatkokäyttöön.
Kyläläisiä on harmittanut, että hirsien viennin jälkeen tontille on jäänyt iso kasa pienempää puutavaraa ja muuta purkujätettä. Näkyvällä paikalla oleva kasa tervehtii ensimmäisenä Haukivuorelle tulevia.

Tällä hetkellä Aho työskentelee Helsingissä, Kansallisteatterin kattoremontissa, eikä itse käy Haukivuorella kuin korkeintaan viikonloppuisin.
– Pojat ovat luvanneet siivota tontin, ja tarkoitus on, että se olisi tyhjennetty vielä tämän vuoden puolella, Aho sanoo.
Naulattomat puunpätkät on tarkoitus sahata polttopuiksi, ja Aho on myös valmis myymään puut edullisesti.
Lyhyempiä puunpätkiä saa käydä hakemassa tontilta maksutta.
– Alle kaksimetriset naulaiset puut voi kantaa ilmaiseksikin pois.
Ahon puolesta tontilla voitaisiin pitää myös yhteiset talkoot, jos sellaiseen on Haukivuorella kiinnostusta. Purkutyömaalla on toimenpidelupa ensi vuoden lokakuuhun asti.

Entisen Savonseudun kaupan hirret ovat Kangasniemellä mökkitontilla, jonne Aholla on yhä tarkoitus rakentaa iso vapaa-ajanrakennus. Kauppatontin jatkokäytöstä Aholla ei ole vielä päätöstä.
– Hallia olen siihen miettinyt, siinä voisi olla vaikka puusepänverstas, hirsiveistämö tai peltisepänverstas.
Toistaiseksi suunnitelmat ovat jäissä yleisen taloustilanteen takia.