Kouluvuorojen hankinta kaatui virheeseen

Haukivuoren alueen kouluvuorot kilpailutetaan vielä kerran uudelleen. Sopimusten vaihtuminen menee yli marraskuun alun.

Haukivuoren bussien kilpailu uusitaan jo toisen kerran.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Mikkelin kilpailuttamien koulu- ja asiointivuorojen liikennöintisopimukset eivät vaihdukaan marraskuun alusta. Syynä on hankinnasta tehty oikaisuvaatimus.
Valituksen teki haukivuorelainen Linjakas Oy, jonka mukaan hankinta julkaistiin väärässä kanavassa. Bussivuorojen kilpailut pitäisi julkaista erityisaloja koskevana hankintana, kun Mikkeli ilmoitti tarjouskilpailusta normaalina hankintailmoituksena.
Asiasta on vastaava ennakkotapaus, jossa Markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen. Mikkeli päättää tällä viikolla, millä aikataululla uudet tarjoukset on jätettävä.

Haukivuoren suunnan liikenteen voitti Kolkan Konehuolto ja Kuljetus, joka on Tuplabus-yrittäjä Jani Nykäsen toinen yritys. Tuplabus ajaa tällä hetkellä pientä osaa Haukivuoren liikenteestä.
Yritykselle kilpailutuksen voiton peruuntuminen ainakin toistaiseksi on luonnollisesti pettymys.
– Kaupungin virhehän se on. Nämä ovat meille aika isoja asioita, mutta asialle ei mitään voi, Nykänen sanoo.
Yritys ehti jo valmistella liikennettä, jonka piti alkaa 1.11. Kasvavaan liikenteeseen olisi tarvittu lisää autoja ja kuljettajia, ja niiden hankintaa oli jo käynnistelty.
– Autojen osalta markkinatilanne on huono, kun niitä ei tahdo saada. Ruvettiin jo katselemaan, mutta onneksi ei lyöty lukkoon mitään.

Erikoista kaupungin uudessa ratkaisussa on se, että uusiksi menevät kahdeksasta kohteesta vain ne, joihin Linjakas osallistui, vaikka menettelyvirhe oli kaikissa kohteissa. Ratkaisuun päädyttiin neuvottelemalla Linjakkaan kanssa. Muista kohteista ei ole valitettu.
– Muut tyytyivät tähän ratkaisuun, Mikkelin asumisen ja toimintaympäristön hallintopäällikkö Juha Ruuth sanoo.

Linjakas Oy ei halunnut kommentoida asiaa.