Koulu- ja asiointivuorojen liikennöitsijä vaihtuu

Kouluvuorot ottavat matkustajia kyytiinsä yhtenäiskoulun edessä.

Kolkan Konehuolto ja Kuljetus ajaa jatkossa Haukivuoren alueen vuorot.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Mikkelin kaupunkikehityslautakunta ratkaisi tiistaina maaseudun koulu- ja asiointivuorojen tarjouskilpailun. Haukivuoren alueelta kilpailussa olivat Kantalan, Nykälän, Pitkäahon ja Kirkonkylän suunnan kouluvuorot sekä vuoro Mikkeli–Haukivuori.
Kouluvuoroihin saatiin viisi tarjousta, joista edullisin oli kalvitsalaisen Kolkan Konehuolto ja Kuljetus Oy:n 1191 euron arvonlisäveroton päivähinta. Nykyinen liikennöitsijä Tilausliikenne Linjakas Oy:n tarjous oli toiseksi edullisin 56 euron erolla.
Kouluvuoroista jättivät tarjouksensa myös Savonlinja, Soisalon Liikenne ja hämeenlinnalainen Vekka Liikenne.
Nyt kilpailussa olleita vuoroja liikennöi Tilausliikenne Linjakas.

Kilpailussa oli myös iltapäivällä ajettava yksittäinen vuoro Haukivuori-Mikkeli, joka lähtee tarvittaessa Kantalasta. Senkin voitti Kolkan Konehuolto ja Kuljetus Oy, jonka tarjous oli 2,30 euroa linjakilometriltä. Kakkoseksi tullut Kuljetuspalvelu SP Avikainen Oy tarjosi kohdetta 3,33 eurolla.
Vuorosta jätettiin kaikkiaan kahdeksan tarjousta. Muut tarjoajat olivat Savonlinja, Soisalon Liikenne, Vekka Liikenne, Tilausliikenne Linjakas, Hanskin Tilausliikenne ja Ihastjärven Linja.
Kilpailussa olleiden kohteiden sopimukset alkavat 1.11. ja sopimukset kestävät vuoden 2026 loppuun. Kilpailutuksen ratkaisua jouduttiin siirtämään, koska ensin saadut tarjoukset olivat alkuperäisten kalustovaatimusten takia liian korkeita.