Korona laittoi tapahtumat polvilleen

Vaikka kesäksi kaavailtu Hummeri Häppenin jouduttiin perumaan koronaviruksen vuoksi, on luotettava tulevaan, kertovat Aimo Hassinen ja Viljo Ikävalko. Kolmepäiväinen festari järjestetään heinäkuun alussa 2021.

Tapahtumien jättämät eurot jäävät tänä vuonna tulematta. Vilkas mökkikesä voisi pelastaa tilannetta edes osittain.

Kesän 2020 piti olla kaikkien aikojen haukivuorelainen tapahtumakesä, mutta toisin kävi. Ensimmäistä kertaa järjestettäväksi aiottu Hummeri Häppenin peruttiin maan hallituksen linjattua yli 500 hengen tapahtumat kielletyiksi ainakin heinäkuun loppuun saakka.

Myös Suolentiksen MM-kisat siirtyvät ensi vuoteen.
– Tilanne harmittaa siinä mielessä, että tapahtuman eteen on tehty töitä viime syksystä saakka ja mukaan oli ilmoittautunut jo 100 joukkuetta, esiintyjät oli sovittu ja yhteistyökumppaneitakin mukana oli kiitettävä määrä, kertoo tapahtuman puuhanainen, Haukivuorelaiset ry:n puheenjohtaja Tiina Janhunen.

Hallituksen maanantaina linjaaman koronarajoitusten purkuaikataulun myötä selkeytyi myös Hummeri Häppeninin kanssa samaan aikaan järjestettäväksi aiotun Ramopiknikin kohtalo. Rentohenkisen tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Saku Niilo-Rämä kertoi sen olleen viimeinen niitti.
– Minun kantani on, ettei tapahtumaa järjestetä, sanoo Niilo-Rämä.