Kekkoset rakensivat paaleista pirteän sonnin

Minna Kekkonen Hilda-tyttärineen kohensi iloista paalisonniaan.

Juoniston tienoon pellonreunalla on taas hieno eläinhahmo.

VIRPI KONTINEN

Kantatien 72 kulkija ei näe omiaan, vaikka lähellä Lietlahden tienhaaraa vaikuttaisi töröttävän ilomielinen sonni. Sen katse on kohti pohjoista, ja sen hieman lerpahtamaan taipuvainen häntä sojottaa kohti etelää. Liikkumaton ilmestys on vastikään paaleista rakennettu taideteos, jonka päätekijät löytyvät naapurustosta Hiirenmaan tilalta: Kekkosen sisarukset Minna ja Sini. Innokkaina apureina ovat olleet myös Minnan isä Kari Kekkonen ja tytär Hilda.
– Peltotaideteoksissamme pikkusiskoni Sini yleisimmin valitsee ulkonäöllisiä seikkoja. Minä ja isäni mietimme enemmän käytännön toteuttamista, Minna kuvailee.
Hän kertoo, että tekijät seuraavat alkuun, kuinka kukin paaliteos lähtee kestämään pelto-oloissa. Pientä kohentamista voidaan tarvita.
Juoniston paalisonnin etu- ja takapään muodostavat kaksi muovista kuorittua olkipaalia, joita yhdistää tukeva putki. Paalit nostettiin paikalleen traktorilla. Toinen paaleista on uusiokäytössä, ja muutenkin sonnin kokoamisessa on hyödynnetty edullisia kierrätysmateriaaleja. Niitä ovat salaojaputkien pätkät, ämpärit ja kanaverkko.
– Aivan uusia taitavat olla vain nippusiteet, joilla on liitetty paaleihin pienempiä osasia, Minna pohtii.

Aiempia Kekkosten paalitaiteen esiintymiä samalla pellonpientareella ovat olleet teossarjan avannut kana (tuttujen kesken Angry Birds), punertavan muovipintainen Minni Hiiri ja Roosa nauha -kampanjaa tukenut possu.