Junaratkaisuja tehdään ennen kesää

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen muistelee, että lapsuudessa kirjasto oli hänelle tärkeä paikka. Hän on syntynyt vuonna 1970 ja naurahtaa, että nuorena kirjastoon mentiin myös kuuntelemaan musiikkia. Kuva on otettu Ristiinan kirjastossa.

Kaupunki neuvottelee parhaillaan usean tahon kanssa Haukivuoren yhteyksistä.

Mikkelin kaupunki neuvottelee alkuvuoden aikana alueen junayhteyksistä sekä VR:n että Suomen Lähijunat Oy:n kanssa.
– Nyt keskustellaan ja haetaan näiden tahojen ajatuksia ja mielipiteitä. Me tietysti haluaisimme, että juna pysähtyy joka asemalla mutta nyt kuullaan, mitä vastapuolella ajatellaan. Mitään kantoja ei ole lukittu, Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen toteaa viitaten esimerkiksi Haukivuoren junayhteyksiin.
Keskusteluja käydään myös muiden kuntien sekä kauppakamarin kanssa. Kinnunen toteaa, että yhteinen keskustelu on tärkeää.
– Pitää miettiä, mikä on järkevä kokonaisuus. Esimerkiksi kun valtion tuen varassa ollut aamujuna Mikkelistä loppui, vuoron säilyttäminen olisi vaatinut kaupungilta liian suuria summia.
Kinnunen lupailee, että konkreettista kerrottavaa asioista on kesään mennessä. Hän kertoo, että vieraili joulukuun alussa Kospirt Oy:ssä Haukivuorella ja junayhteyden tarve nousi esiin sielläkin.
– Erityisesti työvoiman liikkuvuuden kannalta junayhteyttä pidettiin siellä tärkeänä.

ELINA ALANNE

Lue lisää painetusta lehdestä!