Jumppa-mix laittaa lapsiin vauhtia

Tanssikonkari Maria Nykänen sytytti pienimmät ryhmäliikkujat jiveen.

Vetäjinä vuorottelevat nuoret ja kokeneemmat taiturit.

VIRPI KONTINEN

Hauki-Hallin perjantaista liikuntatarjontaa alkoivat virkistää kahtenatoista kertana järjestettävät jumppa-mix-ryhmät. Ryhmät aloittivat toimintansa viime perjantaina. Haukivuoren Kisailijoiden voimistelujaosto järjestää peräkkäiset tanssi-, temppuilu-, akro- ja cheerleadingrupeamat niin, että ensin vuoroon pääsevät 7–9-vuotiaat ja toisena 4–6-vuotiaat.
– Tarjoamme pienille kurssilaisille vaihtelua, joka samalla helpottaa ryhmien vetämisurakkaa ja siihen sitoutumista. Haukivuorella on ollut kroonista ohjaajapulaa, kertoi ohjaajista Maria Nykänen, jolla itsellään on pitkä tanssitausta sekä vankkaa kokemusta Mikkelin Naisvoimistelijoiden ohjauskursseilta.

Muina ohjaajina vuorottelevat HaKi:n voimistelujaoston puheenjohtaja Mirva Vauhkonen ja monista urheiluharrastuksistaan tunnetut nuoret: cheerleaderit Lotta Vauhkonen ja Emmi Saarivuori sekä akroilevat Manta Vauhkonen ja Siiri Kaukoranta. Nuoret naiset johtavat omat osuutensa pareittain. He kertoivat, että jumppa-mixin järjestelyt eivät tunnu raskailta, vaan on hienoa olla mukana.
Koko nuori ohjaajajoukko pelaa myös Haukivuoren Pallon 10–17-vuotiaiden sekajoukkueessa. Osa ohjaajista lisäksi laskettelee, hiihtää tai on kiinnostunut ohjaajakoulutuksistakin.
– No, oikeastaan kaikki liikunta käy, he naurahtavat yhdessä.