Joulu avataan uusin menoin

Joulun Avauksessa on torimyyntiä ja Pop Up -joulumyymälässä voi käydä ostoksilla kolmena päivänä ennen joulua. Kuvat: HaSen arkisto

Myyjäisten sijaan avataan myymälä.

Haukivuorella Joulun avausta vietetään tänä vuonna torilla. Ensi viikon perjantain tapahtumassa on luvassa muun muassa koululaisten kulkue ja lauluesityksiä sekä joulupukin vierailu. Yrittäjät tarjoavat Kukka- ja hautauspalvelun luona glögiä ja piparkakkuja.
– Paikalla on myös muutamia torimyyjiä ja Lions Club Haukivuori sytyttää jouluvalot Keskuskadun varteen, Haukivuorelaiset ry:n jäsen Jukka Niilo-Rämä kertoo.
Tapahtuman järjestää Haukivuorelaiset ry yhteistyössä Haukivuoren Yhtenäiskoulun, paikkakunnan yrittäjien ja Lions Clubin kanssa.
– Kukkakauppa, Haukivuoren Apteekki, Wanha Osula ja parturi-kampaamo Letti pitävät myös oviaan auki tavallista pidempään.

Joulua Haukivuorella jatkaa Pop Up -joulumyymälä entisen kukkakaupan tiloissa. Ensimmäisen kerran myymälä on auki joulun avauksessa ja tämän jälkeen kahtena joulukuun lauantaina. Kuka tahansa voi varata pöydän myymälästä.
– Monia harmitti, kun ei ole mitään erillisiä joulumyyjäisiä. Ajattelin, että otetaan tyhjä liiketila hyötykäyttöön, puuhanaisena toimiva Marjukka Lappi kertoo.
Pop Up -joulumyyjäisten tarkoituksena on myydä joulu- sekä lahjatavaraa, mutta ei kirpputoritavaraa.
– Paikkoja on jo varattu mukavasti, mutta mukaan mahtuu vielä, Lappi vinkkaa.

Haukivuoren Joulun avaus torilla 30.11. klo 17-20, Pop Up –joulumyymälä pe 30.11., la 8.12. ja 15.12.