Jessika kokkasi maailman suurimmilla ruokamessuilla

Grüne Woche-messuilla pidetyssä savolais-hesseniläisessä kokkishowssa. Jessika Kohvakka avusti Reiner Neidhartia kastikkeen valmistuksessa. Jessika pääsi myös TV-lähetykseen.Kuva: Päivi Karhunen

Berliinin Grüne Wochessa oli mukana iso joukko eteläsavolaisia.

Viime maanantaina Berliinissä päättyivät maailman suurimmat ruoka-alan messut, jossa lähes sadan suomalaisen näytteilleasettajan mukana Etelä-Savo oli edustettuna yli kymmenen yrityksen voimin.

Vaihan joukoissa, keittiömestari Teemu Kaijasen ohjauksessa, messuilla oli mukana myös Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijoita. Yksi heistä oli Haukivuorelta kotoisin oleva, kolmannen vuoden kokkiopiskelija Jessika Kohvakka.

Reilun viikon kestävässä tapahtumassa on Kohvakan mukaan ollut todella hyvä tunnelma ja messuilla on vieraillut satojatuhansia ihmisiä.
– Järjestäjien mukaan paikalle odotettiin jopa 450 000 kävijää ja kyllä täällä aikamoinen vilske on käynyt, Kohvakka kertoo.
Kohvakasta tuli myös hetkessä kansainvälinen tv-tähti, kun hän avusti hesseniläistä tv-kokkia, Reiner Neidhartia, messuilta televisioidussa kokkiohjelmassa.