Henkireikä harjoittelee jo kesän teatteriesitystä

Liisa Pulliainen pistää näytelmässä Olli Lahden kuriin.

Juhlavuoden näytäntökaudella teatterilaiset hurmaavat komediallisella kappaleella.

VIRPI KONTINEN

Harrastajateatteri Henkireikä tuo taas tänä suvena kesäteatteria kulmakunnalleen. Esitykset jatkuvat viimevuotiseen tapaan Wanhan Sahan kulttuuriklubilla, jonne esisopimus Tiilipiippu ry:n kanssa solmittiin jo viime syksynä. Teatteri Henkireiän puheenjohtaja ja pitkäaikainen näyttelijä Jouko Ritsilä pitää esityspaikkaa erinomaisen hyvänä.
– Tilaa riittää erilaisille näytelmille, ja vanhan sahan tiloihin siivilöityvä aurinko luo tunnelmaa.

Tulevan kesän näytelmänä on Hannu Patamaan käsikirjoittama Remontti, jossa farssi yhdistyy komediaan. Pääaihe on eläkeläisen taloremontti, johon sotkeutuu murtovaras.
Reipasvauhtisen, monien käänteiden ja erilaisten henkilöhahmojen ryydittämän näytelmän ensi-ilta on 27. kesäkuuta. Kaikkiaan esityskertoja on seitsemän.
Henkireiän sihteerin Kari Rämön mukaan suunnitelmissa on, että kahteen näytökseen pääsisi Haukivuoren asemalta tilauskuljetuksella. Aikomuksena on myös kohentaa Sahan pysäköintipaikkojen toimivuutta.
– Uutta tänä vuonna näytöksissä on, että lavaste- ja tekniikkaosuuksilla on omat tiiminvetäjänsä, avaa puolestaan Ritsilä.
Juhlavuutta esityskauteen on odotettavissa tavallista enemmän, sillä Henkireikä täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Remontti on jo teatterin 32. produktio. Tapa, jolla merkkivuotta juhlistetaan, on vielä mietinnän alla.