Haukivuoren Seudulla alkoi juhlavuosi

Tiina Laurikainen päätoimitti Haukivuoren Seutua sen ensimmäisen vuosikymmenen ajan. Hän on iloinen siitä, että lehdelle löytyi aikanaan jatkaja, ja se ilmestyy yhä.

Vuonna 1998 perustettu lehti saavutti heti ensimmäisinä vuosinaan uskollisen tilaajakunnan.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Nykyisin Tiina Laurikaisena tunnettu ensimmäinen päätoimittaja Tiina Junnilainen vaikuttaa Kuopiossa kiinteistövälitysalalla, ja hän muistelee 25 vuoden takaisia aikoja mielellään.
– Haukivuorelaisille oli erittäin hienoa tehdä lehteä. Lukijat olivat lehden suuntaan aktiivisia ja ilmoittajat uskollisia. Tuntui siltä, että omasta lehdestä oltiin kiitollisia ja sitä arvostettiin.
Lehden syntytarina liittyy silloin vielä toimineen Haukivuoren lukion yrittäjyysprojektiin, jonka yksi tavoite oli saada paikallislehti Haukivuorelle. Tuohon aikaan osa asukkaista luki Länsi-Savoa ja osa Pieksämäen Lehteä.
Laurikainen oli töissä Joroisten Lehdessä ja innostui hankkeesta. Hänellä oli alalta kokemusta, myös kaupunkilehden perustamisesta Varkaudessa.
– Lehden nimeksi piti tulla Haukivuoren Lehti. Nimi vaihdettiin loppumetreillä Haukivuoren Seuduksi, koska levikkialueeseen kuului muutakin kuin Haukivuori, Laurikainen paljastaa.

Vuodet 1998–1999 lehti oli suunnitellusti kerran viikossa ilmestyvä ilmaisjakelu, ja maksulliseksi tilattavaksi lehdeksi siirryttiin vuoden 2000 alusta. Paikallislehden perustaminen oli Tiina Laurikaiselle henkilökohtaisesti valtavan iso kokemus. Laurikainen jatkoi Haukivuoren Seudun tekoa vajaan kymmenen vuoden ajan. Hän on onnellinen siitä, että lehden tarina ei päättynyt siihen.
– Olen ikuisesti kiitollinen Jarno Laatikaiselle, joka nappasi lehtihaasteen itselleen ja otti lehden julkaisun sydämensä asiaksi. Toivotan paljon onnea ja menestystä 25 vuotta täyttävälle Haukivuoren Seudulle ja sen tekijöille.
Haukivuoren Seutu tulee entiselle päätoimittajalle yhä.
– Lehteä on ilo lukea täältä Kuopiostakin käsin. Toivon, että haukivuorelaiset, paikkakunnalta jo pois muuttaneet ja kesäasukkaat tilaavat jatkossakin lehteä. Ja että yritykset ja yhteisöt mainostavat lehdessä ahkerasti.