Haukivuorella käy hyvä pöhinä

Aallonmurtajan yhteyteen on kunnostettu uusi veneen vesillelaskupaikka.

Muun muassa rantojen kunnostustöitä on tehty vauhdilla.

Haukivuoren sataman kunnostustöitä on kiirehditty, jotta ensi kesänä kaikki olisi valmista.
– AJK:n strategiassa lähtökohtana on ollut, että tehdään satamasta kaikkien yhteinen ”olohuone”, sanoo aluejohtokunnan puheenjohtaja Leo Laukkanen.
– Haukivuori haluaa palvella niin omaa väkeään kuin vapaa-ajan asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi aktivoimme kaupunkia kehittämään aluetta nopeasti

Heinäkuussa Haukivuorella pidettiinkin yhteiskatselmus, jossa käytiin läpi parannuskohteita. Sataman ja Pitkähiekan uimarannat on ruopattu ylimääräisestä kasvillisuudesta, pengerryksiä rannalla tasattu ja molempiin on lisätty hiekkaa. Myös uusi veneen vesillelaskupaikka on tehty aallonmurtajan läheisyyteen.

Myös beach volley -kentän pohja on siirretty uimakoppien taakse, mikä lisää toimivuutta ja turvallisuutta rannalla. Lasten leikkivälineistöä on myös tulossa ainakin kolme kappaletta lisää.
– Tärkein yhteiskatselmuksen yhteydessä sovittu asia on, että satamaan tulee esiintymislava kautta kokoustila, kertoo Laukkanen.
– Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketaan sen verran, että tiloja suunnitellaan nyt vanhan sahan ympäristöön, ei rannalle. Myös satamassa olevan saunarakennuksen käyttömahdollisuuksia kartoitetaan esimerkiksi karavaanareiden käyttöön. Sähköjen vetäminen karavaanialueelle on vielä hieman auki.

Laukkasen mukaan viitostien remontti vaikuttaa positiivisesti Haukivuorella ja nyt siitä pitää ottaa kaikki hyöty irti.
– Liikenteen painopiste on siirtymässä kovaa vauhtia Haukivuoren tielle ja sen takia meillä on kiire saattaa satama ja muukin osa Haukivuorta kuntoon.
– Asemankylän yrittäjien kannattaisi nyt tormistautua myös miettimään omaa liikeideaansa, miten sitä voisi vielä kehittää. Lisääntyvä liikenne tuo potentiaalia myös liiketoimintaan. Kesällä olisi hyvä, jos täällä olisi tarjota lounasta, vaikka keittolounas, pizzaa, mitä vain. Ja tori pitää saada eloon, jotta ohikulkijat eivät vain kulje ohi.

Nyt kun tähänastiset kunnostus ja parannustyöt on saatu tehtyä, aluejohtokunta tähyilee muun muassa kohti uusia järjestettäviä tapahtumia ja tilaisuuksia.
– Mahdollisuuksia on vaikka mihin. Kaikki mukaan ideoimaan, mitä voitaisiin tarjota. Meillä on vielä hirmu hyvä palveluvarustus vielä täällä Haukivuorella, ja siitä pitäisi pitää kiinni. Kaikkien pitää ottaa vastuuta ja miettiä, miten kaikki saadaan pysymään ja myös lisättyä alueen vetovoimaa, sanoo Laukkanen.
– Olen itse päättänyt ehdottaa, että järjestetään mato-onginnan opastustilaisuus ja ennen kaikkea opetetaan, miten mato laitetaan koukkuun, nauraa Laukkanen.
– Olen huomannut, kun meillä käy vieraita, että se olen minä joka laittaa madon koukkuun ja ottaa kalat koukusta. Se olisi hyvän mielen tapahtuma. Jos vaikka kalastusalueen väki ottaisi tästä koppia.

 

Opasteita lisätään eräpoluille ja pyöräilyreiteille

Opasteisiin varattu 13 000 euroa.

Aluejohtokunta tulee panostamaan ensi kesänä myös ulkoilureitteihin ja erityisesti niiden opasteisiin.
– Meillä on iso budjetti varattu sitä varten, että Häkkilän eräpolulle sekä polkupyöräreiteille tullaan asentamaan kunnon opasteet, kertoo aluejohtokunnan puheenjohtaja Leo Laukkanen.
– Nykyisinhän opasteina on muutama kyltti, jotka ohjaavat oikealle tai vasemmalle.
Jatkossa kyse ei ole muutamasta kyltistä, vaan kaikkiaan opasteviittoja tulee olemaan 92 kappaletta.
– Häkkilän eräpolulle niitä sijoitetaan ainakin 25 kappaletta, sanoo Laukkanen.

Häkkilän eräpolkua on myös tarjottu mukaan kaupungin hankkeeseen, jossa kartoitetaan eri ulkoilureittejä.
– Häkkilän reitin varrella Kerovuorella on aarniometsäaluetta, josta kaupunki on hankkeen myötä kiinnostunut, kertoo Laukkanen.
– Jatkossa kaikki reitit, niin pyöräreitit kuin eräpolutkin myös vastuutetaan. Eli valitaan henkilöt vastaamaan reittien laadusta ja niiden varsilla sijaitsevien mahdollisten grillikatosten tai laavujen kunnosta.