Haukivuorella aloittaa Hankkijan huolto

Nyt on tilaa. Jukka Kohvakan yritys siirtyy radan toiselle puolelle ja pystyy laajentamaan palveluitaan.

Kohvakan Koneasema siirtyy isompiin tiloihin.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Ursuksentien alkupäässä, rautatien ylikulkusillan kupeessa oleva iso halli siirtyy kesäkuun alusta alkaen haukivuorelaisen Kohvakan Koneaseman hallintaan.
Tällä hetkellä useammalle yritykselle vuokratut tilat tulevat Jukka Kohvakan vetämän yrityksen käyttöön. Maa- ja metsätalouskoneiden huoltoa tekevä Kohvakan Koneasema laajentaa toimintaansa, ja siihen uudet tilat ovat juuri sopivat.
Laajennuksen myötä Haukivuorella aloittaa Hankkijan sopimushuolto. Se on merkittävä parannus alueen maa- ja metsätalousyrittäjille, sillä tähän asti lähimmät Hankkijan pisteet ovat olleet Kouvola, Jyväskylä ja Kuopio.
– Maantieteellisesti ollaan hyvin hollilla. Toivotaan, että hommia riittää, Kohvakka sanoo.
Toimipistettä vetää Henrik Strömberg, joka on ollut Koneaseman hommissa jo ennestään neljä vuotta.
– Tarvittaessa väkeä palkataan myös lisää.

Hankkijan sopimushuolto, kuten Koneaseman tähänastinenkin toiminta keskittyy traktoreiden ja maatalouskoneiden huoltoon. Merkkihuoltoa annetaan esimerkiksi Claasin traktoreille, ajosilppureille ja puimureille, Cronen heinätyökoneille, Väderstadin muokkaus- ja kylvökoneille ja Amazonen laitteille.
– John Deereä on tehty ja tehdään jatkossakin. Myös kaivinkoneiden huoltoa jatketaan. Jos mahdollista, muutakin raskasta kalustoa voidaan ottaa vastaan.
Tuotevalikoimaan lisätään hydrauliikkaletkuja ja -komponentteja, joiden nopea saatavuus on tärkeää koneyrittäjille.
Myöhemmin on tarkoitus hankkia myös raskaan kaluston rengaskone.