Esteri Vakkilainen vie Haukivuorta TV-kartalle

Esteri on harvinaisen pirteä ikäihminen, jonka kurkkuun juuttuva pastilli on tehnyt jo monta hauskaa tepposta.

Putous-hahmosta jalostui riemastuttava supersavolainen.

VIRPI KONTINEN

Haukivuorelle pelmahti asumaan viriili ja vetreä ikäihminen, Esteri Vakkilainen. Tieto hänestä on levinnyt Putous-ohjelmassa esiintymisen myötä valtakunnallisesti.
Kolmen jakson jälkeen tiedetään, että Esteri on hevosrakas, porkkanan persiljan kanssa smoothieksi surauttava ja julkisuudesta unelmoiva harrastajateatterilainen.
Sen sijaan marketeista ja epoksin sekä Botoxin eroista hän ei ole ihan ajan tasalla.
– Näin on näkemykset, kuittaa häntä ansiokkaasti esittävä Joonas Kääriäinen, joka Esteriksi muuntuessaan hölpättää savoa.

Haukivuoreen Joonaksen yhdistää lapsuudenkoti, kalvitsalainen maalaistalo, jota asuivat isovanhemmatkin. Sukua on Kalvitsassa edelleen.
– Esterissä näkyy eteläsavolainen asenteeni, Joonas arvioi.
Joonaksen isä Esa Kääriäinen kiittää Esterissä ilmenevää paikallisuutta. Esa tutustui esterimäiseen hahmoon jo pari vuotta sitten. Se näyttäytyi Kaukasus-teatteriryhmän videolla ja näytöksessä Paukkulassa. Joonas kehitteli mummelinsa tilanteessa, jossa Kaukasuksen osuuskuntaan kuvitteellisesti pyrki uusi hahmo.

Esterin tunnistaa muotisuuntauksia kunnioittamattomista releistä. Hihkaisevaan tyyliin puhuja kehittyy jakso kerrallaan, yllätyksittäin.
– Esteri on nyt viritetty versio, 2.0 Esteri. Fysiikka ja ääni pysyvät samoina, mutta hahmo kasvoi pystyväksi yksilöksi, jolle mikään ei tuota ongelmia tai esteitä.
Uteliaisuutta herättää Esterin nyhtämä ostoskärry. Sen salattu sisältö on näyttelijälle loputon aarre. Kärryyn ja leikkisästi lepattavaan hameenhelmaan Joonas sai apua mahtavalta puvustus- ja maskeeraustiimiltä.
Putouksen käsikirjoittajista Pietari Vihula puolestaan sommitteli näkemys-moton Joonaksen kanssa.