Ese siirtyi uuteen aikaan

Uusi yhtiö ESE-Energia oy aloitti viime perjantaina toimintansa. Heikki Nykänen oli tuolloin yhtiön pääkonttorissa Rantakylässä.

Heikki Nykänen ja Eveliina Naumanen toteavat, että energiayhtiö lähtee uudella yhtiöllä liikkeelle tiukassa taloustilanteessa. He molemmat odottavat hallitustyöskentelyä mielenkiinnolla.

Mikkelin kaupunki vei Ese-kaupat loppuun ja nyt energiayhtiö on uuden edessä. Kaupunki valitsi omiksi edustajikseen sekä uuden ESE-Energia oy:n että Etelä-Savon Energia Oy:n hallituksiin haukivuorelaiset Heikki Nykäsen (kesk.) ja Eveliina Naumasen (sd.).
Heidän lisäkseen hallituksissa kaupunkia edustavat Harri Haavikko (kok.) ja puolueisiin sitoutumattomana asiantuntijajäsenenä Tiina Snicker, joka on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan talousjohtaja.
Nykänen on hallitusten puheenjohtaja ja Haavikko varapuheenjohtaja. Kaupungin edustajien lisäksi hallituksissa on kolme ostajatahon, eli brittiläisen sijoitusyhtiö Aberdeenin edustajaa.
Nykänen on ollut Esen hallituksessa jo vuodesta 2013 ja puheenjohtajanakin pitkään. Hän lähtee uuteen työskentelyyn odottavaisin mielin.
– Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikenlaista uutta tulee. Esimerkiksi kaikki asiakirjat ovat jatkossa suomeksi ja englanniksi, kokousten puhekielenä pysyy suomi, Nykänen kertoo.
Eräs muutos on jatkossa varmasti se, että pörssiyhtiö tuo mukanaan aiempaa enemmän raportointia.
– Tulosta seurataan varmasti kuukausittain. He haluavat tuottoa sijoitukselleen. Totta kai kaupunkikin omistajana haluaa tulosta, Nykänen sanoo.
Naumanen ehti olla vanhan Esen hallituksessa noin vuoden. Myös hän kertoo lähtevänsä uuteen positiivisin mielin.
– Aberdeen on kansainvälinen toimija, jolla on Suomessa muitakin omistuksia. Jää nähtäväksi, mitä uutta se Eseen tuo, Naumanen sanoo.

Elina Alanne

Lue lisää painetusta lehdestä!