MM-kisat järjestetään jälleen ensi kesänä

Rajasuon Suoareenalla helteet laittoivat pelaajat viime vuonna koville. Ensi vuonna joukkueita ja yleisöä halutaan lisää. Kuva: HaSen arkisto

Joukueita värvätään ympäri Suomen.

Haukivuoren suurin tapahtuma, Suolentopallon MM-kilpailut, järjestetään myös ensi kesänä. Tapahtumasta vastaa Tiina Janhunen Haukivuorelaiset ry:n alla. Nyt jännitetään, saako tapahtuma hankerahoituksen Veej’jakaja ry:ltä.
– Asia selviää joulukuun puolivälin tienoilla. Jos emme saa rahoitusta, niin sitten tehdään suunnitelmat sen mukaan. Tapahtuma järjestetään joka tapauksessa, Janhunen lupaa.

Tapahtuma on kärsinyt pienestä osallistujapulasta aikaisempina vuosina, mutta tällä kertaa tapahtuman markkinointiin halutaan satsata.
– Ajatuksena on, että markkinoinnista tulee vastaamaan alan ammattilainen. Pohjanmaa on ollut aika hyvin edustettuna, mutta pääkaupunkiseudulta ei ole juurikaan ollut joukkueita, Janhunen pohtii.
Moni Mikkeliläinenkään ei naisen mukaan ole tietoinen tapahtumasta, mutta siihen halutaan muutos. Mitä kautta lisää näkyvyyttä lähdetään hakemaan?
– Olemme suunnitelleet lähtevämme erilaisille messuille markkinoimaan tapahtumaa. Lisäksi panostetaan kohdistettuun somemarkkinointiin. Olisi erittäin tärkeää saada lisää yleisöä paikalle. Olisi mukava nähdä myös enemmän paikallisia talkoojoukoissa sekä katsojina, Janhunen toteaa.
Haukivuorelaisilla on hänen mukaansa vääränlaisia mielikuvia tapahtumasta. Suurin osa joukkueista tulee pitämään hauskaa ja nauttimaan ennen kaikkea elämyksistä.

Suolentiksen hyväksi havaittua kaavaa ei lähdetä turhaan rikkomaan.
– Kaikki jatkuu periaatteessa samalla tavalla kuin ennenkin. Järjestämme majoitusta, ruokailua ja toivottavasti myös livemusiikkia suolle. Erona se, että haluamme lisää joukkueita ja sitä kautta tuloja alueen yrittäjille.
Janhusen mukaan suolle olisi myös mukava tuoda oheisohjelmaa niin pelaajille kuin katsojille.
– Ilmoille heitettiin villinä ideana suopainikisat, mutta se on tosiaankin vasta idea, Janhunen naurahtaa.
Nähtäväksi jää, mitä kaikkea Rajasuolla nähdään tulevana kesänä.