Kämäräinen valittiin yleisön suosikiksi

Kalle Kämäräinen soitti lajinsa SM-kilpailuksi mielletyssä Kultainen harmonikka -finaalissa argentiinalaisen tangon ”Por una cabeza”, jolla päästiin oikeaan tunnelmaan ja toimimaan bändin kanssa. Toinen kappale oli Flick Flock ja sen tarkoitus oli tempaista yleisö mukaan esitykseen. Kumpikin suoritus meni Kämäräisen mukaan nappiin.

Haukivuorelainen Kalle Kämäräinen sijoittui toiseksi Kultainen Harmonikka -kilpailussa.

Sukurasitteena alkanut harmonikan soitto on Kämäräiselle elämäntyyli ja ammatti. 26-vuotiaan harmonikkataiteilijan mukaan tärkeintä kilpailuissa ja keikoilla on yleisön viihtyvyys.
– Minulle on aivan sama, mikä sijoitus loppupeleissä oli. Yleisön suosikki -palkinto oli minulle tärkeämpi asia.

Helminauhalla tulee täyteen 10 vuotta yhteistä taivalta ja sen kunniaksi kuun lopussa ilmestyy uusi levy. Matka tähän pisteeseen, jolloin soittamisesta on tullut Kämäräiselle leipätyö, on vaatinut pitkäjänteistä tekemistä.
– Kymmenen vuotta sitten koulut eivät kiinnostaneet ja jätin lukion kesken. Samoihin aikoihin löysin netin kautta Helminauhan ja muutin Jyväskylään bändin perässä.
Soittaja pohtii olevansa niitä harvoja Kultainen Harmonikka -kilpailussa pärjänneitä, jolla ei ole musiikin teoriakoulutusta.
– Mielestäni pärjäsin yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon, että voittaja opiskelee Sibelius-Akatemiassa.